Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z rabarbaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 25 dag
śmietana 1 szkl
żółtko jajek 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z rabarbaru

Rabarbar umyć, sparzyć wrzątkiem i nie obierając go pokroić w kawałki, a następnie ugotować do całkowitej miękkości. Rozgotowane warzywo przetrzeć przez sito, posłodzić cukrem, wycisnąć trochę soku z cytryny. Znowu zagotować, zaprawić śmietaną z łyżeczką mąki ziemniaczanej i surowym żółtkiem. Podawać ze słodkimi grzankami lub kluseczkami z lanego ciasta polanymi słodką śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak