Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SCHAB NADZIEWANY SUSZONYMI OWOCAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
owoce suszone 10 dag
wino czerwone wytrawne 100 ml
masło 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SCHAB NADZIEWANY SUSZONYMI OWOCAMI

Schab umyć, osuszyć, natrzeć solą, pieprzem, majerankiem i zmiażdżonym czosnkiem. Przykryć odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Owoce umyć, zalać winem i odstawić do napęcznienia. Mięso głęboko naciąć wzdłuż. W długą, wąską kieszeń włożyć owoce. Zrumienić na maśle przełożyć do brytfanny, dodać tłuszcz ze smażenia, wlać 3-4 łyżki wody. Przykryć piec w temperaturze 180 stopni często podlewając sosem z pieczenia. Pod koniec pieczenia schab odkryć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbigniew1975 16.09.2013 20:52
mniam pycha
karolina1869 15.02.2012 17:27
dobre
halinka1011 29.12.2011 19:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak