Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymbaliki jajeczne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
natka pietruszki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat
bulion warzywny 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Tymbaliki jajeczne

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Bulion zagotować, rozpuścić w nim żelatynę, przestudzić. Przyprawić solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, włożyć do 8 kieliszków (albo pojemniczków po jogurcie), zalać bulionem. Włożyć listki natki. Wstawić do lodówki na 3-4 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 29.12.2011 19:38
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak