Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas buraczany na barszcz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

burak 1 kg
chleb razowy 1 kromka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
ziela angielskie Prymat 4 sztuki
cukier 1 łyżeczka
sól - -
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas buraczany na barszcz

Buraki obrać, pokroić w plasterki, włożyć do słoja, dodać obrany czosnek, przyprawy i cukier. Zalać letnią przegotowaną wodą, a na wierzchu położyć kromkę chleba. Słój przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce na 4-5 dni. Następnie zebrać pianę, powstały kwas przecedzić i przelać do butelek. Przechowywać w lodówce do 2 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ao_12 27.01.2013 10:24
przyda mi się w najbliższym czasie
szajba2 12.02.2011 15:33
fajnie
Barbara55 08.10.2010 15:13
na kwas zawsze jest dobry czas

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak