Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 125 gram
jajko 1 sztuka
mąka 3 szklanki
cukier puder 1i1/2 szklanki
miód 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 2 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleiło do rąk. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wycinać pierniczki. Piec 8-10 minut w temperaturze 180 stopni. Z podanych ilości można przygotować około 50 szt. pierniczków. Gotowe pierniczki najlepiej udekorować kolorowym lukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 30.12.2011 09:25
Fajne te choineczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak