Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna
gotowa sałatka meksykańska 1 puszka
kapusta pekińska 1 główka
majonez 4 łyżki
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
olej do smażenia 3 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros

Kroimy pierś z kurczaka na małe kawałeczki, lejemy na nią 1 łyżkę oleju i wsypujemy 1 łyżkę przyprawy do gyrosa. W tym czasie kroimy kapustę pekińską w cieniutkie kawałeczki i leciutko ją solimy. Odsączamy sałatkę meksykańską. Smażymy kurczaka, a jak ostygnie warstwami układamy najpierw kapustę pekińską potem sałatkę meksykańską majonez i ketchup na to kurczaka, przykrywamy to kapustą, dekorujemy majonezem i posypujemy przyprawą do gyrosa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak