Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 2 kg
jajko 1 szt
czosnek w kostkach 1 szt
cytryna 1/2 szt
mąka 2 łyżki
marchew 2 szt
przyprawa uniwersalna
pietruszka 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
seler 100 gram
bułka paryska 1 szt
piwo 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: karp

Karp Wigilijny - sposób przygotowania: Skrop rybę sokiem z cytryny, posyp przyprawą , następnie pokrój w plastry. Rozpuść kostkę Bulionu w szklance wrzątku. Pokrój warzywa, zalej wywarem, dodaj piwo i ugotuj, następnie przetrzyj. Roztrzep jajko i maczaj w nim rybę, którą następnie obtaczaj w mące z bułką. Usmaż karpia, po czym zalej go sosem warzywnym i duś przez 20 minut. Rozetrzyj masło z Przyprawą Czosnek . Posmaruj bułkę, usmaż grzanki i podawaj razem z rybą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 13.02.2014 09:02
bardzo lubię taką rybkę
Agata/MANTIS-KITCHEN 06.03.2013 06:12
Ryba dla mnie zawsze w piątek :)
cukiereczek 17.10.2012 10:07
smaczny
Anna133 20.01.2012 07:35
co ja bym dała , żeby karp nie miał ości
Monika111 29.12.2011 18:47
Wygląda zjawiskowo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak