Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka drożdżowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 2 szklanki
mleko 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki
cukru 0,5 szklanki
śmietany 2 łyżki
zapach śmietankowy 3 krople
olej 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka drożdżowa

Drożdże rozkruszyć i wymieszać z mlekiem,dodać łyżeczkę cukru.Odstawić na 15 minut.Jajka zmiksować z resztą cukru.Przelać do drożdży i dodać resztę składników i dokładnie wszystko wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i obsypanej bułką tartą. Piec ok. 40 minut w temperaturze ok.180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak