Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3 szklanki
śmietana 1/2 l
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
galaretki
ekstrakt waniliowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretkami

Galaretki rozpuścić w połowie podanej ilości wody. Każdą wylać na płaskie naczynie. Mleko zagotować z cukrem, odstawić do wystygnięcia. Odlać pół szklanki mleka. Dodać śmietany z ekstraktem waniliowym, dokładnie wymieszać. Można delikatnie zmiksować. W pozostawionym mleku rozmieszać żelatynę, wlać do całości, dokładnie wymieszać. Przelać masę śmietankową do wyłożonej przeźroczystą folią blaszki. Galaretki pokroić w kostkę i wrzucać do masy tworząc kolorową mozaikę. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 17.05.2012 21:21
pycha
ilka_86 14.05.2012 08:57
lekki, orzeźwiający, smaczny:)
Misiek1 30.12.2011 13:48
lekki i pyszny deser
agnieszka137 29.12.2011 23:06
super deser
Emilia22 29.12.2011 18:09
pycha
caralajna 29.12.2011 17:59
ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak