Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybowe curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 750 g
cebula 2 szt
czosnek 1 ząbek
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
papryka 300 g
fasolka szparagowa 250 g
masło 40 g
curry 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 200 ml
sos sojowy 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybowe curry

Grzyby oczyścić, pokroić. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Dymkę pokroić w krążki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić na duże kawałki. Fasolkę oczyścić, pokroić i blanszować 3 min w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą. Grzyby podsmażyć na maśle. Dodać cebulę i czosnek, dusić. Posypać curry i mąką, chwilę smażyć. Wlać 250 ml wody, mieszając. Dodać śmietanę, zagotować, dusić ok 8 min na małym ogniu. Doprawić sosem sojowym i miodem, dusić jeszcze 5 min. Na patelni rozgrzać olej. Wsypać paprykę, fasolkę i dymkę, smażyć 6 min. Warzywa dodać do grzybów, gotować na małym ogniu jeszcze 5 min. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 01.07.2012 08:19
pychota
Krystyna32 31.12.2011 13:58
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak