Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 8 łyżek stołowych
masło 15 dag
Bita śmeitana 1 butelka
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną

Wyrabiamy ciasto z mąki, masła, jaj i cukru(5 łyżek). Wyrobione ciasto wstawiamy do lodówki na 30 min. Następnie rozwałkowujemy na grubość około 0,5 cm, po czym wykładamy na foremki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C.w między czasie ubijamy śmietanę z cukrem pudrem. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia i napełniamy bitą śmietaną. Babeczki możemy udekorować dowolnymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak