Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z botwinki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 2 sztuki
sok z cytryny 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 liśc
ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
botwinka 1 pęczek
bulion warzywny 500 ml
jajko ugotowane na twardo 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z botwinki

Buraczki,botwinkę,ziemniaki oczyścić i umyć pokroić w kosteczkę i paseczki.Bulion zagotować i wrzucić pokrojone warzywa. Gotować do miękkości warzyw.Przyprawić przyprawami i zamieszać.Chwilkę podgotować.Na wierzch posypać koperkiem.Można zabielić jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kupiska 31.08.2012 16:11
Ładnie się prezentuje
cooleczka 16.05.2012 22:46
wczoraj robiłam :)
monika141 30.12.2011 13:20
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak