Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżki krajanki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 dag
cukier 12 dag
anyż 1 do smaku
żółtko jajek 4 szt
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżki krajanki

Mąkę, cukier, jaja oraz żółtka ucieramy i mieszamy w misce przez 30 minut. Pod koniec mieszania dodajemy anyż. Wałkujemy ciasto i kroimy je w dowolne kształty. Przekładamy ciasteczka na natłuszczoną blachę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na kilka minut. Ciasteczka przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoju

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak