Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Andruty

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
cukier 20 dag
mleko 1/4 l
sól
żółtko jajek 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Andruty

W garnku mieszamy przesianą mąkę, cukier, żółtka jaj oraz mleko.Masę doprawiamy do smaku solą.Następnie dodajemy taką ilość wody, by masa miała płynną konsystencję.Na rozgrzaną patelnię posmarowaną masłem nalewamy chochlą ciasto.Obsmażamy je z obu stron, po czym nawijamy na drewniany wałeczek.Andruty podajemy z lodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak