Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z makiem i bakaliami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 300 g
masa makowa 250 g
suszone owoce 1/3 szklanki
orzechy 1/3 szklanki
miód 180 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z makiem i bakaliami

Makaron ugotować, odcedzić. Wymieszać z masą makową i miodem. Dodać pokrojone suszone owoce (morele, rodzynki, figi) i orzechy (włoskie, migdały, ziemne). Wymieszać wszystko, podgrzewając na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.07.2012 11:18
bardzo fajne te kluseczki
olkaaa 21.03.2012 08:59
lubię
Kas2 21.01.2012 21:14
słodka propozycja
m1monika 16.01.2012 15:46
mniam mniam :-)
przejs 16.01.2012 13:13
Świateczne smaki :) Coś dla mnie, bo straszliwie lubię mak.
Emilia22 29.12.2011 18:11
fajnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak