Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaczki od szwagierki

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

opakowanie flaków wołowych 1 kg
Wywar:
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
kość wołowa 1 kawałek
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
ziele angielskie 3 sztuki
Kucharek przyprawa do potraw
Przyprawa do flaków klasyczna Prymat
Zasmażka:
margaryna pół kostki
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki od szwagierki

Ugotować wywar na kości: kość włożyć do garnka, posolić, zalać 2 litrami wody, marchew i cebulę pozbawić skórki i pokroić dość drobno. Dać do garnka z kością. Ugotować. Pogotować chwilę. Kość wyciągnąć. Następnie włożyć do tego wywaru flaki, ziele angielskie i liść laurowy. Gotować do miękkości flaków. Następnie przyprawić solą, pieprzem, przyprawą do flaków i kucharkiem. Zrobić zasmażkę: margarynę roztopić na patelni i dodać mąkę, mieszać chwilę aż do delikatnego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 03.08.2012 16:27
oj jak ja ich dawno nie jadłam, zjadłabym z chęcią
angelika14 09.06.2012 12:33
pyszne
KasiaK90 02.04.2012 07:22
pyszne
Jodaj 14.03.2012 14:23
pychotka :)
Ela15 01.02.2012 10:04
ekstra
kuba10019961 11.01.2012 17:29
super
Dorian 02.01.2012 09:02
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak