Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amerykański sernik waniliowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały twarogowy 60 dag
śmietana 225 ml
cukier 12 dag
herbatniki 13 dag
masło 4 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżka stołowa
cukier wanilowy 1 saszetka
aromat waniliowy 2 łyżeczki do herbaty
pożeczki czerwone 8 gałązek
jaja 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Amerykański sernik waniliowy

Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich roztopione wcześniej masło. Mieszamy składniki i wkładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy.Ugniatamy ciasto dnem szklanki i wstawiamy do lodówki.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C.Jaja ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym do powstania jednolitej masy. Dodajemy do niej resztę składników i ucieramy do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.Ciasto wylewamy na tortownicę. Pieczemy przez około godzinę, a następnie pozostawiamy je do ostygnięcia w otwartym piekarniku.Zimny sernik wstawiamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 05.10.2010 18:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak