Amerykański sernik waniliowy

Amerykański sernik waniliowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały twarogowy

    60 dag
  • śmietana

    225 ml
  • cukier

    12 dag
  • herbatniki

    13 dag
  • masło

    4 dag
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka stołowa
  • cukier wanilowy

    1 saszetka
  • aromat waniliowy

    2 łyżeczki do herbaty
  • pożeczki czerwone

    8 gałązek
  • jaja

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy i dodajemy do nich roztopione wcześniej masło. Mieszamy składniki i wkładamy do wyłożonej folią aluminiową tortownicy.Ugniatamy ciasto dnem szklanki i wstawiamy do lodówki.Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 170°C.Jaja ucieramy z cukrem oraz cukrem waniliowym do powstania jednolitej masy. Dodajemy do niej resztę składników i ucieramy do momentu otrzymania jednolitej konsystencji.Ciasto wylewamy na tortownicę. Pieczemy przez około godzinę, a następnie pozostawiamy je do ostygnięcia w otwartym piekarniku.Zimny sernik wstawiamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem na talerzu dekorujemy czerwonymi porzeczkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

05.10.2010 18:12
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat