Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
masło 1 łyżka
olej do smażenia
cebula 2 sztuki
sól 1 szczypta
warzywa mrożone 1 (na patelnię)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z warzywami

Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie, odcedź. Na patelni rozgrzej masło i 2 łyżki oleju, wrzuć pokrojone w piórka cebule, zeszklij. Dodaj mrożone warzywa, mieszając, uduś do miękkości. Przypraw do smaku solą. Smaż jeszcze kilka minut, aby warzywa nabrały smaku. Wymieszaj z gorącym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika111 23.02.2012 10:27
Pycha! :)
ziutula
ziutula 30.12.2011 08:25
szybkie i dobre...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak