Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Agrestowy deser na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

agrest 60 dag
śmietana 4 łyżki stołowe
miód 3 łyżki stołowe
Żelatyna wieprzowa Prymat 18 g
wanilia 1/2 laski
białko 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Agrestowy deser na zimno

Oczyszczony agrest gotujemy razem z wanilią na małym ogniu pod przykrywką, przez 10 minut. Po upływie tego czasu przecieramy całość przez sito, po czym dodajemy śmietanę i miód. Mus łączymy z rozpuszczoną w niepełnej szklance ciepłej wody żelatyną. Całość wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Z białek ubijamy sztywną pianę, a następnie mieszamy ją z galaretką, zanim całkowicie stężeje. Schłodzony deser podajemy w pucharkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 12.09.2010 11:19
super
buksiak12 12.09.2010 11:19
super
buksiak12 12.09.2010 11:19
super
Dorota71 12.09.2010 10:42
mniam mniam mniam
Dorota71 12.09.2010 10:42
mniam mniam mniam
Emilia22 12.09.2010 10:14
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:14
super przepis
Emilia22 12.09.2010 10:14
super przepis
Przemek4 15.08.2010 23:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak