Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kawa po Wiedeńsku (easy)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kawa 150 ml
mleko spienione do dekoracji
czekolada tarta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Kawa po Wiedeńsku (easy)

To prosta wersja pysznej kawy po Wiedeńsku. 150 ml (to jest ok 3/4 szklanki) naparu (mocnego!) z kawy przelać do filiżanek. Wierzch dekorować spienionym mlekiem lub bitą śmietaną. Spotkałam się też z wersją lekko spienionej śmietany, a nie ubitej. Na mleko dodać wiórki tartej czekolady lub odrobinę cynamonu.
Do kawy podaje się szklaneczkę wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 01.04.2012 10:31
pyszna
Kas2 04.03.2012 21:54
jak z czekoladą, to ja poproszę od razu dwie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak