Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 6 szt
sól szczypta
proszek do pieczenia
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
krem do tortów śmietankowy 1 szt
krem do tortów truskawkowy 1 szt
mleko
margaryna
banan 1 szt
mandarynki 1 szt
kolorowa posypka do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Kroki postępowania

1
Do miski wsypać szklankę cukru,dodać 6 żółtek i zetrzeć.Następnie dodać 2,5 szklanki mąki,cukier waniliowy,proszek do pieczenia i całość zmiksować.Białka utrzeć ze szczyptą soli,następnie dodawać porcjami do ciasta i mieszać łyżką.Ciasto piec w 180 st. przez około 40 minut.
Krok 1 - Ciasto foto
2
Ciasto przekroić na 3 placki,nasączyć je ponczem.Przygotować kremy do tortów zgodnie z przepisem na opakowaniu.Na Pierwszy placek położyć krem o smaku śmietankowym,następnie położyć pokrojonego banana.Nałożyć kolejny placek.
Krok 2 - Ciasto foto
3
Następny placek pokryć kremem truskawkowym,posypać rodzynkami i nałożyć ostatni placek.
Krok 3 - Ciasto foto
4
Ciasto wyrównać kremem truskawkowym i przyozdobić kremem śmietankowym,rodzynkami,kolorową posypką i polewą czekoladową.Wstawić do lodówki.
Krok 4 - Ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 19.03.2012 10:07
super ciasto
misia53 10.02.2012 19:59
ładnie wygląda
Ewa6274879 29.12.2011 12:13
smacznie owocowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak