Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mój sernik

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,2 kg
cukier puder 1 szkl
skórka pomarańczy do smaku
budyń śmietankowy 1 opakowanie
zarodki pszenne do smaku
jajko 8 sztuk
masło miękkie 150 g
bakalie
herbatniki 100 g
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: mój sernik

Żółtka, masło i cukier miksuje na gładką, kremową masę. Dodaję ser, kilka kropel zapachu pomarańczowego i sok z połowy cytryny. Dodaję łyżkę zarodków pszennych, namoczone rodzynki i podsmażoną skórke pomarańczową. Ubijam białka, dodaje do masy serowej. Spód tortownicy wykładam pokruszonymi herbatnikami z odrobina oleju dla scalenia. Masę serową wykładam na herbatniki. Piekę w 190C przez 1.5h. Po wystygnięciu dekoruje polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 04.02.2013 16:49
wspaniały
agnieszkalider 03.12.2012 09:19
Pychotka
fictor123 03.11.2012 11:47
piekny
rutynka 03.09.2012 14:23
pięknie się prezentuje:))
jolanta19 10.02.2012 18:04
pycha
Ela15 23.01.2012 14:06
pycha
gosia561 16.01.2012 17:03
dobry z czekoladą
kawazprzyjacielem 29.12.2011 11:22
ale pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak