Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ruloniki francuskie z musztardą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musztarda 4 łyżki
mak 4 łyżki
ciasto francuskie 1 opakowanie
parmezan starty 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ruloniki francuskie z musztardą

Rozwinięte ciasto posmaruj musztardą , posyp warstwą maku i parmezanem . Zwiń ciasno oba krótsze brzegi do środka w dwa rulony przypominające baranie rogi . Przełóż ciasto płaską stroną do góry i pokrój w poprzek w cienkie plasterki . Ułóż ciastka na blasze , tak by się nie stykały . Wstaw do piekarnika nagrzanego do 230 st. C . Gdy zaczną nabierać złocistego koloru , delikatnie przewróć je . Po 10-15 minutach powinny być gotowe .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 19.02.2013 08:54
musze spróbować
kriko 17.02.2013 09:21
super
Krzysztof15 03.08.2012 16:05
super
usmiech 12.03.2012 09:51
ciekawe
kasienka23 06.03.2012 16:42
ciekawy przepis, nie jadłam jeszcze maku z musztardą
Luki 12.01.2012 08:24
lubię ciasto francuskie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak