Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Solone migdały

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 225 gram
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Solone migdały

Na blachę do pieczenia wlej oliwę . Wsyp migdały i podrzuć kilkakrotnie , aby dokładnie pokryły się oliwą .Równomiernie rozłóż je na blasze . Kilkakrotnie podrzucając , opiekaj przez 20 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. C , aż staną się jasnobrązowe . Osącz na papierowym ręczniku i przesyp do miski .Kiedy migdały będą jeszcze ciepłe , posyp je obficie solą morską oraz papryką . Podrzuć kilkakrotnie , aby dokładnie się pokryły przyprawami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 04.09.2013 08:01
bardzo fajne
kriko 17.02.2013 09:23
lubie
Krzysztof15 17.08.2012 16:14
ciekawe
Luki 16.03.2012 08:14
fajne
Marzena34 29.01.2012 20:57
ciekawe
calliope 20.01.2012 18:39
chętnie spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak