Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO CYTRYNOWE

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryna 1 sztuka
margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
jaja 4 szklanka
mąka 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO CYTRYNOWE

Skórkę z cytryny zetrzeć na drobnej tarce, z owocu wycisnąć sok. Zmieszać skórkę z sokiem. Margarynę utrzeć z cukrem i pojedynczo dodawanymi jajkami na jednolitą masę.
Następnie dodać 1 szklankę mąki, proszek do pieczenia i wymieszać. Dodać sok ze skórką z cytryny i drugą szklaną mąki. Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 40 minut w 180°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.12.2012 21:03
fajnie wyrusł
Wiesława1 13.02.2012 21:04
dobre
kuba10019961 29.12.2011 12:13
pycha!! ;DD
Monika111 29.12.2011 10:04
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak