Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sum grillowany

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sum patroszony 1 szt
cebula biała 1 szt
sól, pieprz 1 do smaku
koper świeży 1 garść
tymianek 1 (cytrynowy, świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Sum grillowany

Sum patroszony (można dostać w Makro). Do środka wkładamy pokrojoną w krążki cebulę i świeży tymianek cytrynowy i koper. Oprószamy solą i pieprzem i zawijamy w folię aluminiową. Kładziemy na średniej wysokości grilla i zostawiamy na godzinę. Po godzinie odwracamy i znów pieczemy godzinę. Jeśli sum jest duży, długość pieczenia należy odpowiednio wydłużyć. Podawać z pieczonymi ziemniakami, frytkami lub z chlebem. Można również polać sosem holenderskim, jeśli ktoś lubi. Pasuje do tego również sałatka z pomidorów z bazylia i miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak