Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane cykorie ryżem i kalmarami z jajkiem i pomidorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż brązowy 1 szkl
masło
czosnek 2 ząbki
kalmary
pomidor 1 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cykoria 1 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane cykorie ryżem i kalmarami z jajkiem i pomidorem

Ryż gotujemy w solonej wodzie .Odcedzamy i studzimy . Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy pokrojone drobno kalmary .Lekko podlewamy i dusimy dodając pod koniec wyciśnięty czosnek .Lekko solimy . Usmażone kalmary dodajemy do ryżu ,solimy doprawiamy pieprzem .Mieszamy .Cykorie myjemy suszymy .Do lisków nakładamy ryż z kalmarami .Jajko gotujemy kroimy i układamy na lisciu cykorii ,obok kawałka pomidora ,solimy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabriela5 30.12.2011 06:37
piękne
pioge7 29.12.2011 08:34
dobre
iwa643 29.12.2011 07:20
Ozdabiamy kolorowym pieprzem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak