Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z karpia w pikantnum sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
miód 1 łyzeczka
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietanka 200 ml
mąka 3-4 łyżki
Imbir mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1/4 łyżeczki
karp 1/2 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z karpia w pikantnum sosie

Filety z karpia umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanej oliwie z masłem. Następnie przełożyć do rondla. Na pozostałym po smażeniu ryby tłuszczu zeszklić drobno posiekaną cebulę. Do cebuli dodać przyprawy, podsmażyć, wlać śmietankę, miód, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Sosem zalać rybę i dusić na bardzo małym ogniu około 20 minut. Podawać z ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.05.2013 19:54
Uwielbiam rybkę w sosie.
mirosława4 14.04.2013 22:24
zapowiada się smacznie :)
olkaaa 24.10.2012 07:49
muszę zrobić
Motorek 23.04.2012 21:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak