Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

boczek ze ślwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 20 dag
śliwki suszone 20 szt
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: boczek ze ślwką

Boczek wędzony należy bardzo cienko pokroić, może to być boczek w opakowaniu już pokrojony. W każdy plasterek boczku zawijamy jedną śliwkę suszoną bez pestki, przebijamy wykałaczką, układamy na blaszce, na papierze i wkładamy do piekarnika na 200 stopni na 10-15 minut, aż boczek zrobi się chrupiący. Gotowe- dobry na przystawkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KAROLA 08.02.2012 22:27
bardzo fajna przekąska, zrobiła furorę na przyjęciu sylwestrowym
Kasia47 06.01.2012 16:05
Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia, jednak spróbowałam i polecam!
krzysiu510 30.12.2011 14:04
a to moja popisowa przekąska na Sylwestra! polecam, pyszne, tylko dobry boczek trzeba znaleźć, ja mam z Lidla i jest super chrupiący

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak