Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z młodej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodej kapusty 70 dag
wywaru z kości lub warzyw 2 l
ziemniaków 20 dag
marchewki 2 sztuki
bazylia 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
ziele angielskie 2 ziarna
koperek 1 natka
otręby pszenne 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z młodej kapusty

Kapustę opłukać, poszatkować,wrzucić do garnka i zalać wywarem.Ziemniaki pokroić w małą kostkę,marchewki zetrzeć na tarce dodać do kapusty i podgotować.Przyprawić solą,pieprzem,bazylią,cukrem,zielem angielskim..Na koniec posiekać koperek i wsypać otręby pszenne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.01.2012 15:10
pycha
Justyna Jussstiii 30.12.2011 11:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak