Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsko duszone z cebulką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso 500 gram
cebula 3 sztuki
olej do samzenia
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1, 5 litra
mąka ziemniaczana 2 łyżeczki
kucharek uniwersalny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsko duszone z cebulką

Kroki postępowania

1
Mieso myjemy, kroimy w dosc dużą kostkę. Przyprawiamy do smaku.
Krok 1 - Mięsko duszone z cebulką foto
2
W garnku obsmażamy mięso z obu stron.
Krok 2 - Mięsko duszone z cebulką foto
3
Podlewamy bulionem i dusimy 20 minut.
Krok 3 - Mięsko duszone z cebulką foto
4
cebulę obieramy i kroimy w plastry. Dusimy do miekości.
Krok 4 - Mięsko duszone z cebulką foto
5
Dodajemy mąkę ziemniaczana i doprawiamy do smaku.
Krok 5 - Mięsko duszone z cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.11.2012 21:39
prosty i jasny przepis. Danie w stosunku do nakładu sił też wychodzi smaczne. Polecam dla tych, którzy czasami nie mają czasu albo chęci na coś bardziej skomplikowanego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak