Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik- wilgotny :)

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
cukier brązowy 1 szkl
jajko 2 szt
miód 3 łyżki
masło 125 g
mleko 1 szkl
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 4-5 łyzeczek
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
kawa zbożowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik- wilgotny :)

W rondelku roztopić masło i dodać cukier. Połączyć składniki, a na sam koniec dodać miód i przyprawę do piernika. Zdjąć z gazu i dodać sodę, kawę zbożową, mleko i roztrzepane jajka. Wszystko ze sobą połączyć. Do miski wsypać mąke i dodać do niej masę z rondelka (przestudzoną). Wymieszać. Przygotowaną masę wylać do formy keksowej. Piec około 50 minut w 180 C. Po przestudzeniu ciasta polać go polewą czekoladową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owocówka 29.12.2011 08:40
bardzo odbry i ładny :D
Mariola21 28.12.2011 20:27
Piernik najlepiej smakuje na drugi dzień :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak