Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 6 szt
cukier 0,15 kg
drożdże 0,15 kg
rozpuszczona margaryna 0,15 kg
mleko ciepłe 0,5 l
spirytus 1 łyżka
szczypta soli do smaku
aromat pomarańczowy do smaku
olej 1 l
ziemniaki ugotowane 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

ciepłe ziemniaki zgnieść praską i ostudzić. Do drożdży wsypać łyżeczkę cukru mieszać aż się rozpuszcza. Jajka ubić z reszta cukru make przesiać wysypać do miski dodać drożdże cieple mleko ugotowane ziemniaki spirytus sol i wyrobić ciasto do momentu aż zacznie odstawać od ścianek miski. Dodać rozpuszczana margarynę i aromat pomarańczowy i ponownie wyrobić ciasto. Uformować kulę nakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Smażyć na głębokim oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuba10019961 28.12.2011 19:49
uwielbiam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak