Kwaśnica

Kwaśnica

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    600g
  • ziemniaki średnie

    4
  • liść laurowy

    3
  • ziele angielskie

    5
  • żeberek

    20dag
  • olej do smażenia

    szczypta
  • pieprz czarny

    1lyzki
  • majeranek

    1lyzki
  • ząbek czosnku

    1
  • wędzony boczek

    4 (plastry)
  • sól morska

    1,5lyzki
  • kiełbasa

    1 wiejska
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kiszonej kapusty wyciskamy wode (do pojemniczka, poniewaz bedzie trzeba ja dodac na koncu)taka kapuste szatkujemy i dodajemy do wody, gotujemy ok. 1.5H z zielem angielskim i liscmi laurowymi, dodajemy maly kawalek zeberek. W osobnym naczyniu na malej ilosci oleju smazymy boczek z kielbasa (mieso musi byc pokrojone w kostke). po ok. 10min. smazenia dodajemy do zupy. w kolejnym naczyniu smazymy ziemniaki pokrojone w kostke ze spora iloscia majeranku(caly czas mieszajac poniewa ziemniaki przywieraja do dna naczynia smazymy ok. 5min dodajemy wode (solimy i pieprzymy) zeby przykryc ziemniaki gotujemy ok.10-15min i dodajemy do zupy. Do zupy dodajemy pokrojony zabek czosnku i kwas z kapusty, taka zupe gotujemy ok. 15min

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

24.04.2012 10:28
lubie

tomek18

15.03.2012 08:30
super,bardzo lubię

smile

14.02.2012 09:48
Dobra zupka

aacaac

25.01.2012 08:29
lubi?

Andzia1977

16.01.2012 21:49
pycha

eduszo

10.01.2012 11:06
Zupa udana będzie z Ciebie kucharz.

Natalia40

30.12.2011 15:27
chetnie spróbuje

aga130982

30.12.2011 08:48
pycha

ziutula

29.12.2011 12:50
najlepsza po imprezie np. sylwestrowej...

cooleczka

29.12.2011 09:15
kwaśnica - wspomnienie wakacji w górach :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat