Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka zapiekane z farszem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczareki całe 30 dag
cebula biała 1 szt
natka pietruszki 4 gałązki
masło 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 8 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka zapiekane z farszem

Pieczarki i cebulę obrać, drobno posiekać. 2 łyżki masła rozgrzać na patelni, wrzucić pieczarki i cebulę, zeszklić. Następnie lekko osolić i podgrzewać aż płyn odparuje, przestudzić. Jajka przekroić wzdłuż na pół, nie uszkadzając skorupki. Białka wraz z żółtkami delikatnie wyjąć, posiekać. Natkę opłukać, posiekać. Natkę i posiekane jajka dodać do pieczarek z cebulą, wymieszać, przyprawić pieprzem i solą. Skorupki napełnić farszem, posypać tartą bułką i docisnąć. Olej i resztę masła rozgrzać na patelni, ułożyć jajka, farszem do dołu i smażyć 2 minuty. Następnie ostrożnie przełożyć na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak