Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 115 gram
cukier 50 gram
mąka 1 szklanka
olejek waniliowy 2 łyżeczki
czekolada mleczna 1 tabliczka
orzechy włoskie 1 starte

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka orzechowe

Masło ubijamy mikserem do białości, dodajemy 50 gram cukru i dalej ucieramy. Mieszamy z mąką, esencją i orzechami. Z gotowego ciasta wykrawamy ciasteczka. Układamy na natłuszczonej blasze, zostawiając odstępy. Piekarnik nagrzewamy do 180 st C. Pieczemy około 20 minut. Upieczone ciasteczka dekorujemy: roztopioną czekoladą oraz dowolnymi bakaliami. Smaczne nie tylko na święta:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak