Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka meksykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
seler konserwowy 1 słoik
ogórki konserwowe 5-6 szt.
papryka konserwowa 1 słoik
majonez 1 słoik
czosnek 4-5 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka meksykańska

Wszystkie konserwowe warzywa dobrze odcedzamy na sitku. Paprykę i ogórki kroimy w kostkę.
Z majonezu, soli, pieprzu i przeciśniętego (lub posiekanego) czosnku przygotowujemy dip do sałatki. Czosnku musi być dużo by sałatka miała ostry, wyrazisty smak.
Wszystkie warzywa wrzucamy do miski i zalewamy dipem wszystko dobrze mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena13 16.05.2012 11:14
mmm.. taka sama robię;))
Andysz 19.04.2012 19:02
fajny przepis:)))
jeanette_v 20.03.2012 21:50
Pyszna.
jeanette_v 03.03.2012 21:44
Samo zdrowie!.
dianix 30.01.2012 14:57
zjad?abym to
Motorek 28.01.2012 11:09
pycha
jolaxa1 03.01.2012 20:58
pycha
kriso 30.12.2011 20:47
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak