Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięsa z kością 1 kawałek
kostka warzywna 1 kostka
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
selera 1 sztuka
ziemniaczki 4 sztuki
ogórków kiszonych 5 sztuk
ziele angielskie 2 ziarna
pieprz w ziarnach 2 ziarna
sól 1 szczypta
koperek 1 natka
jogurt naturalny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Do garnka wlać ok 2 litry wody i włożyć mięso.Podgotować i dodać kostkę warzywną.Marchewkę pokroić w kostkę,seler i pietruszkę zetrzeć na tarce.Wszystko wrzucić do garnka i posolić.Gotować do miękkości warzyw, wtedy włożyć pokrojone w kostkę ziemniaki.Dodać starte na grubej tarce ogórki i podgotować.Przyprawić.Dodać łyżeczkę jogurtu naturalnego.Posypać posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.01.2012 19:19
smaczna zupka
ronald88 29.12.2011 11:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak