Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie \"świńskie uszka\"

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
cukier puder 6 łyżek
woda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie \"świńskie uszka\"

Kroki postępowania

1
Ciasto francuskie pociąć na długie paski o szer ok 1-1,5 cm. Zależnie jak długi będzie pasek, tak duże uszka osiągniemy. Zwinąć w serduszko. Piec w nagrzanym piekarniku do 200-220 st przez ok.15 min
Krok 1 - Francuskie \"świńskie uszka\" foto
2
Przygotować lukier, mieszając cukier puder z wodą, powinien być dość gęsty. Lukrujemy z jednej strony ostudzone już uszka.
Krok 2 - Francuskie \"świńskie uszka\" foto
3
Odstawiamy do wyschnięcia lukru. Smacznego.
Krok 3 - Francuskie \"świńskie uszka\" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 26.01.2013 23:26
pyszności
Lidia6 25.01.2013 16:44
wyglądają bardzo smacznie
Amadeusz 19.01.2013 21:28
pyszne ja robie podobne :)
rjustysia 08.01.2013 10:24
W czasie studiów byłam ogromną fanką tych ciasteczek, ale kupowałam, nigdy nie zrobiłam ich sama :)
fijolek91 13.06.2012 18:12
super
Rybciia 08.05.2012 12:50
fajne :-)
Grazyna0211 24.03.2012 15:13
fajnie wyszły
olkaaa 23.03.2012 08:37
super
jeta72 08.03.2012 15:29
śliczne
Ewelina38 21.02.2012 07:44
pysznie wyglądają
Beatris 16.02.2012 21:34
Mi się raczej kojarzą z serduszkami. Urocze.
Kas2 15.01.2012 09:35
jakie śliczne zawijaski
cooleczka 05.01.2012 09:25
fajne :)
cooleczka 05.01.2012 09:25
fajne :)
Natalia37
Natalia37 03.01.2012 18:03
ślicznie wyglądają
Izabela/bella81 02.01.2012 21:58
z chęcią zjadłabym takie uszko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak