Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki z pieczarkami z piekarnika

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki duże 4 szt.
pieczarki 3-4 szt.
masło 2 łyżki
ser królewski 15 dag
majonez 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki z pieczarkami z piekarnika

Ziemniaki myjemy, po czym dokładnie osuszamy. Każdy ziemniak zawijamy osobno w folię aluminiowa i kładziemy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180 st. na godzine-półtora godziny (w zalezności od piekarnika). Wyjmujemy, delikatnie ściągamy folie (nie całą, tylko \"z góry\"), nacinamy ziemniak, środek smarujemy masłem wymieszanym dobrze z solą ziołową, następnie wczesniej przysmażone na masle pieczarki i posypujemy starty ser. Ponownie wkładamy do piekarnika, aż ser sie stopi. Wyjmujemy i smarujemy majonezem. Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 28.12.2011 16:54
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak