Zupa pomidorowa z dynią

Zupa pomidorowa z dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    3/4 szklanki
  • koperek

    3 łyżki
  • sól, cukier

  • dynia

    1/2 kg
  • włoszczyzna

    40 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę wrzucić do osolonej, wrzącej wody. Ugotować do miękkości. Obraną dynie pokroić i zalać kilkoma łyżkami wywaru, dodać masło, ugotować. Włoszczyznę i dynie ugotowaną zmiksować. Dodać przecier pomidorowy i śmietanę, przyprawić do smaku solą i cukrem. Wzbogacić dodatkiem koperku. Podawać np. z ryżem preparowanym

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat