Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z dynią

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

przecier pomidorowy 3 łyżki
masło 1 łyżka
śmietana 3/4 szklanki
koperek 3 łyżki
sól, cukier
dynia 1/2 kg
włoszczyzna 40 (krojona w paski)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z dynią

Włoszczyznę wrzucić do osolonej, wrzącej wody. Ugotować do miękkości. Obraną dynie pokroić i zalać kilkoma łyżkami wywaru, dodać masło, ugotować. Włoszczyznę i dynie ugotowaną zmiksować. Dodać przecier pomidorowy i śmietanę, przyprawić do smaku solą i cukrem. Wzbogacić dodatkiem koperku. Podawać np. z ryżem preparowanym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak