Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada deserowa 17 dag
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
cukier 6 łyżek
woda 1/2 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: Sos czekoladowy

Do rondelka włożyć 17 dag połamanej czekolady deserowej, dodać 2 łyżeczki granulowanej kawy rozpuszczalnej, 1/2 szklanki gorącej wody i 6 łyżek cukru. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, aż czekolada i cukier się rozpuszczą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak