Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony boczek.

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 4 ząbki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony boczek.

Kroki postępowania

1
Mięso przekroić w pół i rozbić tłuczkiem.
Krok 1 - Pieczony boczek. foto
2
Przyprawić solą czosnkową i ziołami prowansalskimi i plasterkami czosnku. Zwinąć i spiąć wykałaczkami lub związać nicią.
Krok 2 - Pieczony boczek. foto
3
Włożyć w rękaw do pieczenia i piec ok 2 godzin.
Krok 3 - Pieczony boczek. foto
4
Po 1 godzinie rozciąć folię do pieczenia i piec dalej.
Krok 4 - Pieczony boczek. foto
5
Bardzo dobrze smakuje na ciepło lub na zimno jako obkład do pieczywa.
Krok 5 - Pieczony boczek. foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 10.03.2012 13:37
lubię to
malaczarna23 07.03.2012 09:15
wspaniały
kasienka23 23.02.2012 19:46
ale smacznie wygląda...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak