Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos waniliowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka ziemniaczana 1 łyżka
zimne mleko 4 łyżki
mleko 400 ml
cukier 3 łyżki
wanilia 1 rdzeń
żółtko jajek 2

Przepis i sposób przygotowania na: Sos waniliowy

Łyżkę mąki ziemniaczanej rozmieszać z 4 łyżkami zimnego mleka. Zagotować 400 ml mleka z 3 łyżkami cukru i rdzeniem z 1 wanilii. Do mleka wlać rozrobioną mąkę ziemniaczaną, mieszając zagotować. Zestawić z ognia, mieszając lekko przestudzić. Następnie odrobinę gorącego sosu wymieszać z 2 żółtkami. Połączyć z pozostałym sosem. Podawać na ciepło lub zimno do owoców, galaretek, wypieków itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.12.2011 08:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak