Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski mix do czystego barszczu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op.
kapusta kiszona 20 dag
cebula 1/2 szt
olej 1 łyżka
sól do smaku
przyprawa do dań z grzybami 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski mix do czystego barszczu

Zielonki rozmrozić i posiekać je drobno i podsmażyć na 1 łyżce oleju z 1/2 cebuli drobno posiekanej. Kapustę bardzo drobno posiekać, dodać do podsmażonych grzybów, lekko poddusić, podlać niewielką ilością wrzącej wody, doprawić solą przyprawą do dań z grzybami i dusić 5 minut. Farsz przestudzić. Rozwinąć ciasto francuskie pokroić na kwadraty, nakładać na ciasto farsz i formować różne produkty uszka, paszteciki, wiatraczki, koperty. Ułożyć na papierze do pieczenia, wstawić do piekarnika nastawionego na 200 stopni i piec 15 minut. Podawać z czystym barszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 22.01.2012 18:54
super
pacpaw 31.12.2011 19:35
szybkie i smaczne, a ciasto francuskie to chyba najlepsze jest właśnie z biedronki
Agnieszka_B 29.12.2011 15:31
Uwielbiam dodatki z ciasta francuskiego. Nie dość że smakują wyśmienicie, to jeszcze robi się je szybko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak