Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski francuskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
żółtko jajek
sól szczypta
mąka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski francuskie

Utrzeć na pianę czubatą łyżkę masła. Roztrzepać żółtko i połączyć oba składniki. Wsypać odrobinę posiekanej natki i szczyptę soli. Ubić białko na sztywną pianę i dodać do masy maślanej razem z 3 łyżkami mąki, delikatnie wymieszać. Z masy na wrzący rosół kłaść łyżeczką cienkie podłużne kluseczki, nakryć garnek, gotować 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 10.07.2012 18:18
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak