Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groszek ptysiowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1/2 szklanki
stopione masło 10 dag
mąka 10 łyżek
szczypta soli
jajko 3

Przepis i sposób przygotowania na: Groszek ptysiowy

Zagotować 1/2 szklanki wody z 10 dag stopionego masła. Wsypać 10 łyżek mąki i szczyptę soli. Wymieszać. Do gotującego się ciasta mieszając kolejno dodać 3 jajka. Za pomocą szprycy na blachę wyciskać z ciasta maleńkie kuleczki. Upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak