Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z zielonej fasolki z dodatkiem żurawiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka 600 gram
pomidorki koktajlowe 125 gram
orzechy włoskie 30 gram
cytryna 1 szt
sól
pieprz
płynny miód 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
żurawina
imbir 1 szt
tofu 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z zielonej fasolki z dodatkiem żurawiny

Imbir obierz i utrzyj , cytrynę opłucz , wyciśnij z niej sok , a z połowy zetrzyj skórkę . Do soku z cytryny dodaj sól, pieprz , miód , imbir , startą skórkę i oliwę z oliwek . Ser tofu pokrój w kostkę . Tofu i żurawiny włóż do miski i polej marynatą . Odstaw na 15 minut . Fasolkę opłucz i ewentualnie potnij na mniejsze kawałki . Gotuj w posolonej wodzie przez 10-12 minut . Ugotowaną fasolkę odcedź i pozostaw , aby obeschła . Pomidorki opłucz i pokrój w trójkąty . Orzechy rozdrobnij i podsmaż bez tłuszczu . Fasolkę , pomidory i orzechy dodaj do tofu i żurawin . Dopraw solą i pieprzem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

David 27.04.2013 13:48
super smak
kriko 15.02.2013 13:24
pychota
Krzysztof15 01.12.2012 14:16
super
Luki 14.02.2012 17:48
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak